סודות מהמטבח ההודי - או ארבעת המנות שאתם חייבים לטעום בהודו

Booking.com


המטבח ההודי המסורתי מבוסס בעיקר על מקורות צמחיים כגון קטניות, ירקות, פירות, תבלינים ובנוסף לכך גם גהי וגבינות, ולעיתים גם דגים. בקרב מיעוט מהתושבים בהודו (בפרט המוסלמים) נאכל גם בשר. ייחודו של המטבח ההודי בכללותו הוא במגוון הגדול של התבלינים כבסיס בתבשיל, המעובדים בכל פעם באופן שונה.

אז מהן המנות שאתם חייבים לטעום?

מסאלה דוסה: זוהי אחת המנות המפורסמות ביותר ממטבח דרום-הודו. מדובר בסוג של פנקייק דק מאוד העשוי מבלילת אורז, קמח ועדשים. על פי המסורת מניחים על הדוסה תערובת של תפוחי אדמה ומקפלים אותה לחצי. את המנה מגישים בליווי סמבר שהוא סוג של נזיד עדשים מתובל.

דאל: דאל הוא מאכל הודי מוכר שמשמעות שמו היא פשוט עדשים. הוא למעשה סוג של מרק עדשים סמיך שמבושל זמן ארוך ויש לו אין – סוף גרסאות במקומות שונים בהודו. אחת הגרסאות המפורסמות היא הדאל מקאני של צפון הודו ששמור לאירועים חגיגיים במיוחד ויש לו מרקם חמאתי עשיר.

אידלי: זהו מאכל נפוץ בעיקר בדרום הודו. מדובר בסוג של עוגת אורז מלוחה ומאודה שמכינים מבלילת אורז ועדשים. האידלי מוגש לצד מנת סמבר וצ'אטני קוקוס.

פלאק פאניר: זהו תבשיל שעשוי מפאניר (סוג של גבינה פופולרית בהודו) ומפלאק (תרד בהינדי). זוהי אחת מבין מספר מנות הודיות מומלצות שאופייניות לצפון הודו. התבשיל הוא בעל מרקם קרמי עשיר שהולך מעולה עם נאן, פארטה או צ'אפטי (סוגי לחם שונים).

אכלתם מנה מעולה בטיול האחרון במזרח אסיה? ספרו לנו בתגובות ונשמח לכתוב עליה.


Booking.com

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מלונות מומלצים לכל היעדים בתאילנד - מדריך לשנת 2024

3 המלצות לקופנגן - תאילנד 2024

4 טיפים למטיילים בצ'אנג מאי - מדריך לתאילנד 2024