8 מנות מהמטבח התאילנדי שאתם חייבים לנסות
Booking.com
Booking.com
- סום טאם – סלט פאפאיה ירוקה עם שעועית ירוקה, שום, פלפל צ'ילי ורוטב דגים עם בוטנים כתושים.
- טום יאם – מרק חריף חמוץ העשיר בעשבי תיבול, שיכול לכלול דגים, עוף או פירות ים.
- טום קחה – מרק דומה לטום יאם, אך מוסיפים אליו חלב קוקוס, אפשר לבקש צמחוני או בתוספת של עוף חתוך דק.
- פאד תאי – אטריות אורז מוקפצות עם ביצים, נבטים, בשר עוף, טופו או שרימפס, ובוטנים קצוצים
- טום קא גאי – עוף בחלב קוקוס.
- קארי אדום / ירוק / מאסמן - מנת הקארי היא תבשיל עשיר מאוד בטעמים המגיע לרוב בתוספת אורז לבן. ניתן לבקש דרגת חריפות
- פאד פאק בונג – עלי פאק בונג מוקפצים עם שום.
- קאו ניאו ממואנג – אורז דביק עם מנגו. אחד הקינוחים האהובים בתאילנד.
כדי ליהנות מהאוכל התאילנדי המשובח גם בבית אפשר להצטרך לסדנת בישול. בצ'יאנג מאי נמצא Chiang Mai Thai Cookery School, בית הספר הראשון לבישול בצפון תאילנד, או Sammy's Organic Thai Cooking School שפועל בחווה אורגנית בסמוך לעיר. בבנגקוק נמצא Blue Elephant או את May Kaidee שמתמחה באוכל צמחוני וטבעוני.
תגובות
הוסף רשומת תגובה