5 מנות מהמטבח ההודי שאתם חייבים לטעום
אז ריכזנו לכם רשימה של מנות שכדאי לנסות בביקור הבא שלכם בהודו:
1. תבשיל דאל צהוב - תבשיל הדגל של המטבח ההודי, התבשיל הבסיסי והזול נמצא בכל בית, אצל העשירים כמו אצל העניים.
התבשיל מתבסס על עדשים צהובות ועל התבלינים הרבים שנותנים להן טעם עשיר. בארץ ניתן למצוא עדשים צהובות על המדפים בחנויות הטבע, וניתן להכין את התבשיל גם עם עדשים כתומות, לבחירתכם.
2. צ'אנה מסאללה - תבשיל בטעם לימוני חריף, העשוי מגרגרי חומוס. מהמנות המוכרות בהודו ולכן ניתן למצוא אותו בכל רחבי תת היבשת.
3. כרובית מטוגנת - מנה מפתיעה, מתובלת וחריפה המאופיינת עם המטבח הדרום הודי. קראנצ'ית, טעימה וקלה להכנה.
4. ראג'מה תבשיל שעועית - תבשיל משעועית אדומה, המאפיין את המטבח הצפון הודי, עם קארי עגבניות וניחוח ארומטי.
השעועית קטיפתית במרקם, והתבשיל חם ומנחם.
5. מנגו לאסי - המרענן הרשמי של הודו - משקה הלאסי שמוגש בכוסות נירוסטה, מורכב מיוגורט ומנגו טרי ומרענן. אין הליכה ברחובות הודו שבה לא תיתקלו בלאסי, ניתן לבחור בלאסי מתוק או מלוח, ובשילוב עם פירות שונים - מנגו, בננה, אננס ועוד. הלאסי מתובל בהל ומי ורדים.
מהן מנות החובה שאכלתם בהודו? ספרו לנו בתגובות ונשמח להוסיף לרשימת ההמלצות שלנו.
תגובות
הוסף רשומת תגובה